Verscheidenheden van emailleringsuitrusting

Emailleren is een doeltreffende manier om metaal tegen corrosie te beschermen. De functie ervan is een ondoordringbare vaste laag te vormen die het metaal isoleert tegen de agressieve omgeving. Geëmailleerde oppervlakken zijn daarom zeer goed bestand tegen ongunstige klimatologische omstandigheden. Voor het emailleren wordt speciale apparatuur gebruikt.

Keuze van uitrusting

Voor het opbrengen van email wordt gebruik gemaakt van handmatige en automatische apparatuur. Het materiaal wordt verwerkt door middel van elektrostatische spuitpistolen en patronen. In deze systemen worden materialen gebruikt met een hoge mate van slijtvastheid.

Speciale emailleringssystemen worden ontwikkeld voor standaardelementen zoals fornuizen, profielen, platen en borden. Er is ook apparatuur voor complexe onderdelen – de binnenoppervlakken van boilers en verwarmingstoestellen.

Professionele apparatuur wordt gekenmerkt door een hoge betrouwbaarheid, een uitstekende toepassingskwaliteit en lage bedrijfskosten.

Voor een efficiëntere werking worden speciale regelsystemen gebruikt. Het gebruik van een mechanisme bespaart 10-20 % poedercoating. De vereiste bedrijfsparameters kunnen worden voorgeprogrammeerd door middel van digitale besturing.

Ovens met hoge temperatuur worden gebruikt voor het emailleren. Dergelijke apparatuur kan elke prestatieklasse hebben. Belangrijke kenmerken van de ovens zijn efficiëntie en zuinigheid. Speciale transportbanden worden gebruikt voor emailleren tot elke graad van complexiteit. Coatings worden aangebracht door middel van manuele en geautomatiseerde cabines.

Goede apparatuur moet deze voordelen hebben:

  • Uitvoering in overeenstemming met Europese kwaliteit.
  • Betrouwbaarheid en bruikbaarheid van apparaten.
  • Het gebruik van innovatieve technologie.
  • Milieuvriendelijk ontwerp.
  • Het gebruik van energiebesparende systemen.

Het optimale apparaat voor de verdeling van emaille is het spuitpistool. Door het fijne spuitwerk kan een dunne en gelijkmatige film zonder strepen worden aangebracht. Hij kan worden gebruikt om moeilijk bereikbare plaatsen en afgelegen hoeken te besproeien. Het vloeibare product wordt in een speciale tank gegoten. De handspuit werkt door aan een hendel te trekken. Voor grotere opdrachten worden geautomatiseerde apparaten gebruikt.

Hoofdvariëteiten

De volgende soorten apparatuur kunnen worden gebruikt voor het aanbrengen van email:

Pneumatische sproei-eenheden. De basisversies omvatten een compressor met een aangesloten verfpistool. De pistolen zijn er in een hoge, midden en lage druk versie. Dit element moet compatibel zijn met de kenmerken van de compressor.
Airless spuitpistolen. In dit geval worden airless-spuittoestellen gebruikt, met verschillende soorten aandrijving – elektrisch, pneumatisch en benzine. De apparaten bestaan uit een spuitpistool met een sproeikop en een speciale pompinrichting.
Verfkuipen worden gebruikt om het glazuur aan te brengen. Deze optie is geschikt voor de dip and dip methode. De afmetingen van het bad worden bepaald door de parameters van de te behandelen onderdelen.
Er worden elektrische velden met hoog voltage gebruikt. Er worden speciale apparaten gebruikt die bestaan uit een hoogspanningsstroomgenerator en een verfspuit.
Er zijn andere manieren om coatings aan te brengen. Dit kunnen spuitcabines zijn, het gebruik van spuitbussen en walsmachines.

Kenmerken van emailleren

Het emailleren gebeurt meestal in verschillende lagen. De onderste laag wordt op een metalen substraat uitgesmeerd. Door verschillende lagen aan te brengen, worden de resultaten van het vorige branden gecorrigeerd. Vóór de bakprocedure wordt het oppervlak met het glazuur grondig gedroogd. De baktemperatuur varieert van 800-850 graden. Na het bakken wordt er gekoeld en rechtgetrokken.

This entry was posted in Blog.