radiatoren in donkere kleur

Waarom is het beter om de batterijen in huis in een donkere kleur te schilderen?

De batterijen in het appartement dienen als warmtebron en het is raadzaam om ze voor het begin van koud weer voor te bereiden, zodat ze efficiënter zijn. Er zijn verschillende manieren die helpen om de warmteafvoer beter te laten verlopen, waaronder de juiste kleur van de batterijen.

Hoe batterijen te schilderen

In elke bouwmarkt of bouwmarkt zijn er zeker verven die geschikt zijn voor het schilderen van een batterij. Gewoonlijk worden batterijen op het etiket van dergelijke verf geverfd. Het enige verschil tussen deze verf is dat deze een verhoogde hittebestendigheid heeft.

Meest geschikt voor batterijen:

  • Acryl of acrylaat email
  • Alkyd emaille

Deze verven verliezen na verloop van tijd hun kleur niet, drogen snel en hebben geen onaangename geur. Bovendien barst de lak niet.

Als je een oude accu gaat schilderen, dan heb je in de winkel ook een roestwerende metaalprimer nodig.

radiatoren in donkere kleur

Welke kleur is beter voor een batterij?

De klassieker is wit en de batterijen worden traditioneel in deze kleur geverfd. In sommige huizen zijn batterijen geverfd in pastelkleuren – grijs, beige.

Experts raden echter aan om donkere kleuren te kiezen – zwart, donkerbruin en donkergrijs. Dergelijke batterijen worden beter warm dan lichte – ze warmen sneller op en geven langer warmte af. Als je niet van zwarte batterijen houdt, kun je de batterij blauw verven.

Wanneer u de batterij noodzakelijkerwijs moet schilderen

  • Je batterijen moeten zeker worden geverfd als:
  • De tint van de coating veranderd
  • Coating heterogeniteit – bellen, schilfers, scheuren, lakdefecten
  • Heeft u uw kachels gereviseerd?
  • De binnen- en buitenkant van de batterij bijwerken
  • Wil je je appartement veel warmer maken?
  • Hoe een batterij te schilderen?

Als de batterij niet nieuw is en al is geverfd, moet de oude verf worden verwijderd. Hoe meer verflagen, hoe minder effectief. Als de batterijen meerdere keren zijn geverfd, hebt u een speciale verfverwijderaar op chemische basis nodig. Na het aanbrengen moet de verf met een spatel of schraper worden verwijderd.

radiatoren in donkere kleur

Als er slechts één laag is en niet dicht, kan een nieuwe coating worden aangebracht zonder de oude verf te verwijderen.

Na het reinigen moet de radiator goed worden gewassen. En schuur dan het oppervlak, maar voorzichtig – om het oppervlak waterpas te maken en geen nieuwe laag te verwijderen.

Vervolgens moet een primer op de batterij worden aangebracht – tegen corrosie. De primer moet goed drogen en pas daarna kun je beginnen met schilderen.

Als uw batterij meer dan 50 jaar oud is, kunt u overwegen een nieuwe te kopen. Gietijzeren batterijen hebben ook een houdbaarheidsdatum. Hoe langer het meegaat, hoe meer stof en tandplak zich binnenin ophoopt, en dit verstoort de warmteoverdracht.

Verf kan alleen worden aangebracht op koude batterijen. Zorg daarom voor deze belangrijke kwestie voordat u de verwarming inschakelt. Breng niet meer dan 2 lagen verf aan.

This entry was posted in Blog.