auto emaille

Autolakken in Rusland kunnen verdwijnen

Vertegenwoordigers van Russische autodiensten en marktexperts spreken hierover. De reden voor het tekort is dat de leidende leveranciers het land verlieten en er problemen waren met de aanvoer.

Die magazijnvoorraden die bij dealers en autoservices blijven, zullen tot ongeveer het begin van de herfst voldoende zijn, – zei marketeer Marina Beloglyadova.

Ze specificeerde dat drie belangrijke leveranciers Rusland verlieten: PPG, Basf en AkzoNobel. Laatstgenoemde leverde volgens haar uitgebreide apparatuur voor schadeherstelbedrijven en rekende het verbruik van verf en lak af. Bovendien, zoals het hoofd van de carrosseriedienst Yaroslav Kukarin zei, stopten 3M en Quickline hun leveringen.

Russische autodealers hebben eerder gemeld dat de prijs van reserveonderdelen met ongeveer 30% is gestegen. Ook zijn er problemen met de levering van elektronica en het toestaan ​​van parallelimport heeft de situatie tot nu toe niet verbeterd.

This entry was posted in Blog.