Chips verven en krassen op een auto verwijderen

Chips verven en krassen op een auto verwijderen

Verfschilfers op carrosseriedelen kunnen meer zijn dan alleen een cosmetisch probleem. Na het afpellen van de lak begint vocht met het metaal te interageren. Daarna kan deze gaan roesten en kan corrosie zich uitbreiden naar andere delen van de auto, waardoor het hele oppervlak wordt beschadigd. Een radicale oplossing kan een compleet schilderij van de auto zijn, of liever de details ervan. Minder dure oplossingen zijn het zelf verwijderen van spanen en het repareren van geëxfolieerd autoglazuur.

Daarom, zodra de lak van uw auto begint af te schilferen en er kleine schilfers verschijnen, moeten deze zeker worden gerepareerd. Overweeg verschillende opties voor het repareren van spaanders en diepe krassen op een auto.

Kit voor het bijwerken van chips

De eenvoudigste oplossing is om een ​​corrigerend potlood of penseel uit standaardsets te gebruiken. Het is beter om sets met auto-email te kiezen uit professionele verfvoorbereidingssystemen. Ze worden allemaal gebruikt voor zelfreparatie van kleine beschadigingen. Afhankelijk van de ernst van de chip kan een van de genoemde sets worden gebruikt. Als dit geen diepe kras is, is een MarkerLine autokleurpotlood voldoende. Voor meer ernstige schade is het beter om de BrushLine of UniversaLine kit te nemen. Elk van deze sets kan worden gekocht bij autocosmeticawinkels.

De juiste verfkleur kiezen

Bij het kiezen van reparatiesets is het belangrijkste om de juiste kleur voor uw auto te kiezen. U hoeft het alleen op het getroffen gebied aan te brengen en te laten drogen. De moeilijkheid met een potlood is het vinden van de juiste kleur. De beste oplossing zou natuurlijk zijn om een ​​selectie verf voor auto’s te bestellen. Maar dit is een vrij dure service en kost veel tijd.

Daarom is het beter om zelf te proberen de verfcode te vinden. Het kan worden bekeken op het informatielabel of worden bepaald door de vin-code. In de meeste gevallen staat de kleurcode van uw auto op een sticker aan de binnenkant van de deur, tenzij u deze sindsdien heeft gewijzigd.

Als dit problematisch blijkt te zijn, kunt u naar de auto-emailwinkel rijden.

Voordat u met een potlood gaat schilderen, is het raadzaam om het gebied grondig schoon te maken. Als er resten achterblijven, ziet het er onaangenaam uit. Ook is het belangrijk dat het lichaam helemaal droog is.

Chips verven en krassen op een auto verwijderen

Krassen opnieuw schilderen met grotere maat

Als het beschadigde gebied groter is, moet het volledig opnieuw worden geverfd. Maar voordat u gaat schilderen, is het raadzaam om het oppervlak schoon te maken. U kunt de auto wassen of met perslucht blazen. Daarna behandelen met een ontvetter.

Nadat u ervoor heeft gezorgd dat het te schilderen oppervlak schoon is, kunt u de primer voor de auto aanbrengen en vervolgens de lak. Net als bij het potlood moet je de kleur afstemmen op de rest van de lichaamsdelen. Als u na het aanbrengen van de verf merkt dat deze niet overeenkomt, kan dit worden gecorrigeerd. Computerselectie van autolak vindt u bij gespecialiseerde diensten. Wacht tot de verf droog is voordat u deze volledig polijst.

Schilderen in carrosseriebedrijven

Neem alleen contact op met een autolakbedrijf als uw auto grote schilfers heeft. Dit komt door het feit dat dergelijke reparaties beter zichtbaar zijn en het werk van ervaren professionals vereisen.

Het proces van het schilderen van een auto is hetzelfde als hierboven beschreven. Voordat u verf aanbrengt, moet het onderdeel grondig worden gereinigd. Bij het reinigen moet erop worden gelet dat u de resterende verf niet aanraakt. Bij deze reiniging hoort ook het wegwerken van roest.

Na de voorbereiding is het noodzakelijk om het te schilderen gebied te schuren. Daarna primer en verf stapsgewijs aanbrengen. Om geen groot verschil te maken, is het raadzaam om contact op te nemen met professionele autolakdiensten. Schoonmaken en slijpen doe je ook beter niet zelf. Vertrouw het naast het schilderen ook toe aan professionals.