velgen lakken

Kunnen wielen worden geverfd?

De velgen van de auto trekken niet in de laatste plaats de aandacht. Na verloop van tijd kan hun oppervlak worden ingewreven en bedekt met kleine defecten. Dit stelt de autobezitter voor een keuze – wielen herstellen of nieuwe kopen?

Nieuwe velgen zijn te duur, zeker gezien de recente prijsstijging. Vroeg of laat verslijten dergelijke elementen en verliezen ze hun aantrekkelijkheid. Dan rijst de vraag voor de eigenaar van het transport – is het mogelijk om de coating te herstellen door opnieuw te schilderen? In dit geval moet u letten op het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

velgen lakken

Het grootste probleem van staalstempels is de vorming van corrosie. In de fabriek zijn stalen wielen extra gecoat met email, maar deze wordt te snel beschadigd. Dergelijke onderdelen kunnen onafhankelijk worden hersteld. Het is een feit dat stempelen gemakkelijk verschillende werken tolereert, inclusief die met oppervlakteverwarming. Verwijder voor het schilderen de oude coating met schuurpapier. Na het reinigen wordt het oppervlak behandeld met een roestomvormer, primer en verf.

Lichtmetalen velgen hebben de neiging om een meer presentabel uiterlijk te hebben. Maar als de toplaag beschadigd is, verdwijnt hun aantrekkelijkheid. Het is mogelijk om lichtmetalen velgen opnieuw te schilderen, maar dergelijke werkzaamheden moeten aan een specialist worden toevertrouwd. Het grootste gevaar is dat dergelijk materiaal niet bestand is tegen hoge temperaturen. Hierdoor lijdt de sterkte van het product zelf, wat de werking in de toekomst negatief kan beïnvloeden.

velgen lakken

Om de rand te schilderen, wordt thermisch poeder gebruikt, dat moet worden gebakken op een temperatuur van 200 – 250 graden. In dergelijke omstandigheden zijn de onderdelen zelfs niet bestand tegen 30 minuten. Dit heeft een negatief effect op de toestand van het materiaal en de dikte ervan. Het wordt aanbevolen om lichtmetalen velgen te lakken met dezelfde technologie als de carrosserie.

U kunt de velgen van de auto bijwerken door te schilderen. Werk moet worden uitgevoerd rekening houdend met het materiaal waaruit de producten zijn gemaakt.